Mrks's Blog

IT juhid

Selle nädala ülesanne oli kirjeldada ajaveebi artiklis kahte IT-juhti, kes esindavad erinevaid juhitüüpe, mis olid kirjeldatud selle nädala teemas.

Esimese asjana meenub mulle Steve Jobs või Elon Muski tüüpi juht. Nad on juhid selles kõike selgemas mõttes. Neil on visioon ja nad teevad kõike selleks, et saavutada seatud eesmärgid ja seda teinekord ka ettevõtte kollektiivi heaolu arvelt. Ma olen ise õnneks või kahjuks täpselt samasuguse juhi poolt juhitud ettevõttes töötanud. Need on seda sorti juhid, kelle ma palkaks oma firmat juhtima aga võib olla nende alluvuses ei ole kõige lihtsam.

Selleks, et olla väga hea tippjuht ei ole ilmtingimata vaja olla suurepärane inimeste juht vaid pigem arengumootor ja visionäär. Iga sammuga alla mööda ettevõtte hierarhia redelit muutub minu arvates aina tähtsamaks just see inimlik pool - olla hea ülemus, treener, mentor ja suhtleja kaotamata juhila vajalikku laia pilti ja selget sihti.

Kui nüüd otsida head näidet tuntud IT-juhist, kes oleks suurepärane näide mentori või treenerina või üleüldiselt tugev “peoples person”, ei meenu mulle kohe kedagi. Kui sõna IT juhi eest ära võtta siis ma leiaks kohe mitu näidet - esimesena tooks ma välja Jocko Willinki, mitme juhtimisalase raamatu autor ning endine USA merejalaväelane. Soovitaksin kõigil, keda huvitab juhtimine lugeda tema teost “Extreme Ownership: How U.S. Navy Seals Lead and Win” (link:https://www.amazon.com/Extreme-Ownership-U-S-Navy-SEALs-ebook/dp/B00VE4Y0Z2) Tema juhtimisstiil on tugevalt inimeste poole kaldu. Ühtegi ülesannet ei saa täita, kui su meeskond ei ole kõrgelt motiveeritud ja mõistab selgelt kõrgemaid eesmärke. Jocko on minu arvates väga hea näide juhist, on mentor, treener, juht, ülemus, suhtleja ja arengumootor. (mitte ilmtingimata selles järjestuses)